Poliklinika Nola

Estetska i korektivna dermatologija lica i tijela

Napredna anti-age tehnika - FRAKCIJSKA RADIOFREKVENCIJA

Nova tehnologija frakcijske radiofrekvencije uporabom mikroigala omogućuje primjenu visoko kontrolirane RF energije izravno u točno određenu dubinu dermisa.

Dosadašnja iskustva potvrđuju učinkovitost ove tehnologije u tretmanu bora, opuštenosti kože, za sužavanje pora, u terapiji ožiljaka i strija. To potvrđuju i histološki nalazi u kojima je prisutna proizvodnja novog kolagena i to već dva tjedna nakon prvog tretmana.

RF energija u dermis se provodi putem sićušnih iglica, stvarajući mehaničke i termičke mikroozljede kolagena.U procesu cijeljenja kolagena sudjeluje niz faktora rasta (transformirajući faktor rasta beta-3, vaskularni endotelijalni faktor rasta, epidermalni faktor rasta i faktor rasta filoblast i stimulira se heat shock protein 27 i 72) koji reguliraju proliferaciju i diferencijaciju u stanicama kolagena. Ova stimulacija kolagena odvija se tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, tako da se rezultati zapravo primjećuju postupno, s vremenom.

Tretman se provodi uz primjenu anestetske kreme, a neposredno nakon tretmana lice je roza-crvene boje (zdravo crveno) što obično nestane nakon nekoliko sati, a može se zadržati unutar 24 sata rijeđe uz blaži otok kože. Ova nuspojava nije zabrinjavajuća. Obično se savjetuje provesti 3-6 tretmana s razmacima od 3-4 tjedna u hladnom razdoblju u godini.

Radiofrekvencijski uređaj, uz frakcijsku tehnologiju mikroiglama, pruža i mogućnost uporabe uni i bipolarnih sondi za reduciranje masnih nakupina, a na licu taj se postupak odnosi na tretmane podbratka.

Uporabom ove tehnike stojimo rame uz rame sa svjetskim, najmodernijim anti-age tehnikama.✫

 

 

 

SITE MAP/ČESTA PITANJA
2012. Poliklinika Nola, 10000 Zagreb/ Sva prava pridržana. ISSN 1333-9923