Poliklinika Nola

Estetska i korektivna dermatologija lica i tijela

MATIČNE STANICE

Matične stanice – terapija vlastitom krvi

Inovativna tehnika biostimulacije stanica kože vlastitom plazmom od sada je dostupna i u Zagrebu. Ovaj tretman može provoditi samo visoko educiran liječnik. Riječ je o estetskom tretmanu u kojem se koriste vlastite stanice krvi u cilju biostimulacije stanica kože. U toj metodi koriste se vlastiti faktori rasta uz stimulaciju vlastitih matičnih stanica, u cilju regeneracije i revitalizacije kože.

Navedena metoda skraćeno se naziva PRP metoda (engl. platelet rich plasma). Riječ je o koncentraciji trombocita u određenoj količini vlastite plazme koja se dobije iz vlastite krvi. U ovoj se metodi  koriste komponente vlastite krvi, stoga ne postoji opasnost od alergijskih reakcija. Posebnim načinom obrade dobivena se plazma izravno ubrizgava u dermis, stimulirajući proces regeneracije kolagena, aktivaciju matičnih stanica i bolju prokrvljenost.

Tretman se koristi za usporavanje procesa starenja kože, za tretiranje sitnih bora i za cjelovito pomlađivanje kože. Ova vrsta tretmana svakako se ne smije shvatiti kao jedini način tretiranja kože u svrhu usporavanja znakova starenja, nego se kombinira s ostalim tretmanima pomlađivanja kao što su tretmani botoxom, popunjavanje bora hijaluronom, face up mikrodermoabrazija, frakcijska radiofrekvencija, mezoterapija i kemijski pilinzi.

PRP tehnika može se kombinirati s tehnikom popunjavanja bora i nedostataka s vlastitim masnim stanicama. Nova PRP metoda inovativna je metoda koja pruža dodatnu mogućnost u prevenciji i u tretiranju simptoma starenja kože. Provođenje ovog tretmana već u dobi nakon 25. godine života u kombinaciji s navedenim tretmanima koži daje svjež i mladenački izgled. ✫

SITE MAP/ČESTA PITANJA
2012. Poliklinika Nola, 10000 Zagreb/ Sva prava pridržana. ISSN 1333-9923