Poliklinika Nola

Estetska i korektivna dermatologija lica i tijela

MEZOTERAPIJA VLASIŠTA

Kosa je uvijek bila simbol mladosti i ljepote.

Od najranijih vremena prisutna je u slikama i u mitovima. Poznat je mitološki lik Samsona koji gubi svoju snagu nakon što mu Dalila odreže kosu. Kosa je simbol estetike, a u drugoj krajnosti predstavlja spiritualnu kastraciju (obijana glava katoličkih i budističkih svećenika). Dugačka kosa u ranim šezdesetima predstavljala je pobunu protiv ustaljenih normi. Kosa je i simbol seksualnosti i ženstvenosti te česta inspiracija u umjetnosti (Mucha i stilistički noodle hair u razdoblju Art Nouveau). Kosa je ukras, a u svijetu show businessa kosa ima amblem i komunikacijsko značenje.

Iz svega ovoga može se zaključiti da i najmanji poremećaj u rastu kose kao i promjene u vlasištu predstavljaju vrlo ozbiljan problem. Prvi očaj nastupa već kod simptoma istanjenja kose, a posebno kod jakog prorjeđenja kose.

Terapija vlasišta često je dugotrajna i provodi se kombinacijom različitih postupaka. Jedan od postupaka koji se kombinira u terapiji kose i vlasišta jest mezoterapija.

Mezoterapija već desetljećima ima veliku ulogu u terapiji ispadanja kose kao i u terapiji stanjenih vlasi. To ne znači da će mezoterapija vlasišta sama po sebi riješiti problem, nego da ima značajnu ulogu kao pomoćna terapija. ✫

SITE MAP/ČESTA PITANJA
2012. Poliklinika Nola, 10000 Zagreb/ Sva prava pridržana. ISSN 1333-9923