Poliklinika Nola

Estetska i korektivna dermatologija lica i tijela

NEKIRURŠKI LIFTING

Jedna od najboljih nekirurških metoda kojom zatežemo opuštenu kožu, pomlađujemo lice, sužujemo pore, smanjujemo bore oko očiju, bore lica i vrata te regeneriramo oštećenu strukturu kože svakako je Accent radiofrekvencija (RF).

Putem visokofrekventnih elektromagnetskih radiovalova djelujemo na molekule vode u tkivu, pri čemu se oslobađa energija u obliku topline koja kontrolirano zagrijava tkivo, izaziva mikro upalnu reakciju i dovodi do regeneracije i stvaranja novog kolagena.

RF tretman moderan je radiofrekvencijski sustav i za ostale estetske tretmane, kao što je uklanjanje masnog tkiva i celulita. Ovim tretmanom potiče se obnova starog i proizvodnja novog kolagena, što znatno poboljšava izgled i strukturu kože. Koža dobiva na tonusu i dolazi do ujednačavanja tena. Postiže se poboljšanje kontura lica u predjelu ispod brade, uklanjanja se podbradak i oblikuju se jasnije konture vrata i donjeg dijela lica i zateže se koža cijeloga vrata.

Također se koristi za vraćanje tonusa opuštene kože i uklanjanje masnih naslaga

u predjelu nadlaktica, trbuha i bokova, za uklanjanje masnog tkiva i celulita na području ispod gluteusa i za formiranje boljih kontura gluteusa, natkoljenica, bokova i trbuha.

U RF tretmanu koriste se dva modula u cilju kontroliranog voluminoznog povećanja temperature u masnom tkivu, tako da se pospješuje lokalni metabolizam, smanjuju masne nakupine i poboljšava tonus kože.

Drugi modul ovog uređaja služi za uklanjanje bora i zatezanje kože, jer dovodi do kontrakcije i multiplikacije vlakana kolagena.

Proširena verzija je PIXEL RF koja se koristi za pomlađivanje kože lica, vrata, dekoltea i smanjivanje strija, kod smanjivanja ožiljaka od akna i uklanjanja svih znakova fotostarenja kože (starenja uzrokovanog ultraljubičastim zračenjem).

U sklopu nekirurškog liftinga lica u većini je slučajeva potrebno vratiti izgubljeni volumen. U tu svrhu u kožu se ubrizgava hijaluron namijenjen za nekirurški lifting.

Riječ je o preparatu Juvederm Voluma koji se posebnim načinom ubrizgava na mjesta na kojima nedostaje volumen i tako vrši potporu nadležećeg sloja kože i dovodi do poboljšanja kontura lica.

Juvederm Voluma koristi se kod osoba s opuštenom kožom idealnom za vraćanje volumena kao i kod nekirurških korekcija asimetrija lica. Juvederm Voluma koristi se kod vraćanja volumena obraza, kod povećanja jagodica te vraćanja volumena na dijelove lica čiji je rezultat lifting cjelokupnog lica. Hijaluroni drugih gustoća (Juvederm ultra 2, 3 i 4) koriste se kod nekirurških korekcija podočnjaka, podizanja obrva, nekirurške korekcije nosa, nazolabijalnih bora, bora oko usana, bora oko usnih kutova te bora na vratu.

Rezultat je tretmana lica pomoću Juvederm Voluma simetričnost i vraćanje volumena i mladenačkih kontura lica.

Juvederm Ultra Smile hijaluron je namijenjen vraćanju prirodnog izgleda usnica uz prirodno naglašavanje rubova usnica, vraćanje svježine usnicama i za rješavanje sitnih bora oko usana.

Prema želji može se povećati i volumen usnica, no s naglaskom na postizanje njihovog prirodnog izgleda.

U nekirurškom liftingu neizostavan je tretman Botoxom koji, ako se provede s malim dozama (Baby Botox), dovodi do nevjerojatnog izgleda svježine i odmorenosti. Koristi se za uklanjanje bora na čelu, bora između obrva, za podizanje obrva, bora oko očiju, kod bora oko ustiju, kod jako spuštenih usnih kuteva i kod postizanja bolje konture donje čeljusti i bora na vratu i dekolteu. Botoxom se također mogu nekirurški korigirati posebni tipovi osmjeha kao što je „bunny smile“, jako nabiranje kože na korijenu nosa, i “gummy smile“, osmjeh kod kojeg se vidi veći dio zubnog mesa.

Samo kombinacijom ovih tretmana, a to su Juvederm, Botox, Accent RF i Pixel RF, postiže se prirodan, svjež i mladenački izgled kože. ✫

SITE MAP/ČESTA PITANJA
2012. Poliklinika Nola, 10000 Zagreb/ Sva prava pridržana. ISSN 1333-9923