Poliklinika Nola

Hemeroidi

 

HEMEROIDI
Hemeroidi  predstavljaju vrlo čestu smetnju, i barem pedeset posto ljudi  tijekom svog života razvija smetnje, većeg ili manjeg intenziteta. Simptomi koji se zbog hemeroida razvijaju jestu svrbež, bolnost, pečenje i krvarenje, kao i prisutnost manjih ili većih „čvorića“ u predjelu analnog otvora, a u ekstremnim slučajevima prisutan je prolaps hemeroida sa rektalnom sluznicom.   Navedene smetnje mogu biti manje izražene  u vidu manje nelagode, do smenji jakog intenziteta i ozbiljnog problema koji se može riješiti isključivo kirurškim putem.
Ovisno o stupnju  hemeroida, postoje različite metode liječenja. To su  injekcije fenola, podvezivanje, kriokirugija i koagulacija infracrvenim svjetlom.  Od kirurških zahvata danas se koristi operacija pod kontrolom Dopplera, klasičnog kirurškog zahvata i  kirurškog zahvata  nazvanog  PPH-Longo metoda staplerom.
Za operaciju pod kontrolom Dopplera, koja pruža brz i relativno bezbolan oporavak, potrebne su još studije koje će potvrditi dužetrajni efekt ovog zahvata.
Operativni zavhati PPH-Longo metodom  je zahvat  koji  kao standard preporučje  NICE iz Velike Britanije (National   Institue for Health and Clinical Excellence, HAS  u Francuskoj (Haute Autorité de Santé) i ASERNIP u Australiji (The Australian Safety and Efficacy Register of New Interventional Procedures).  Ova vrsta zahvata primijenjuje se i kod starijih i kod mlađih osoba.
Indicirana je  kod osoba kod kojih je potreban kirurški zahvat  hemeroida s prolapsom.
Ovim zahvatom se postiže skraćivanje  trajanja operacije i brži postoperativni oporavak na obostrano zadovoljstvo i operatera i pacijenta.

 

 

SITE MAP/ČESTA PITANJA
2012. Poliklinika Nola, 10000 Zagreb/ Sva prava pridržana. ISSN 1333-9923