Poliklinika Nola

Estetska i korektivna dermatologija lica i tijela

PRX-T33 KEMIJSKI PILING

Kemijski piling podrazumijeva upotrebu neke od kemikalija koja se nanosi na kožu sa ciljem da izazove ljuštenje površinskog sloja kože. Efekt kemijskog pilinga ovisi o tome koja se kemikalija upotrebljava u tretmanu. Kemijski pilinzi su vrlo popularna metoda za poboljšanje teksture kože, reduciranje hiperpigmentacija i ublažavanje bora. Osim toga koriste se kod terapije akne, rozaceje i melazme. Naime, kemijski pilinzi postoje više od tri tisuće godina. Želja za pomlađivanjem lica i vraćanjem mladenačkog izgleda poznata je od davnina. Poznato je da se Kleopatra u starom Egiptu kupala u kiselom mlijeku i tretirala svoje lice fermentiranim kožicama grožđa da bi kožu zadržala lijepom i svježom. U to vrijeme sigurno nije bilo poznato da je riječ o glikolnoj kiselini, ali uočavali su dobrobit ovih tretmana za kožu.

Danas, osim nama poznatih glikolnih kiselina koriste se i niz drugih pilinga koji se primjenjuju u kombinaciji s BOTOXOM i dermalnim filerima, i upravo ova kombinacija predstavlja gotovo čarobnu formulu za održavanje izgleda što duže svježim.

Kemijski pilinzi kategorizirani su na temelju dubine djelovanja na površinske pilinge, srednje i duboke pilinge. Trenutno su površinski pilinzi najčešći izvođeni, iako ne postižu potpuno poboljšanje dubokih bora ili opuštene kože, ali pridonose uvelike na poboljšanje boje i teksture kože i tako osiguravaju svjež izgled. Kemijske pilinge u našim područjima preporučeno je provoditi u hladnom periodu godine, dakle u jesen, zimi i rano proljeće, zbog manjeg broja sunčanih dana, iako se u drugim krajevima Svijeta gdje je sunce kontinuirano prisutno, provode stalno. No u tim krajevima, ljudi su vrlo, vrlo disciplinirani što se tiče izbjegavanja sunca, i nema nikakve zapreke za provođenjem ovih tretmana. S obzirom da mi želimo uživati u ljetu, nakon duge i tmurne zime, nema potrebe maksimalno izbjegavati sunce zbog kemijskog pilinga, i izlagati se riziku od hiperpigmetacija, stoga sve kemijske pilinge provodimo u hladnom periodu godine. S obzirom da danas postoje nove formulacije kemijskih pilinga koji ne iritiraju kožu, dovode do gotovo neprimjetnog ljuštenja kože, a učinkovite regeneracije, koriste se diljem svijeta u dermatološkim ordinacijama i dalje predstavljaju najčešće tretmane za osvježivanje kože lica, vrata, dekoltea i ruku. 

PRX-33 je patentirana formula koja združuje TCA kiselinu u postotku od 33% i hidrogen peroksid. Taj spoj tvori patentiranu molekulu koja na neagresivni način potiče faktore rasta i fibroplasta, čime se ostvaruje kemijska neablativna stimulacija dermisa i revitalizacija bez igle. Tretman nije bolan, ne ostavlja tragove osim kratkotrajnog blagog otoka i edema. Piling ne izaziva fotosenzibilnost, primjenjuje se za svaku dob i svako godišnje doba. Indikacije su ožiljci od dječjih bolesti i akni, dubinsko čišćenje pora od komedona, strije, melazma, biorevitalizacija lica, dekoltea i tijela.

Cijena jednog tretmana po regiji iznosi 800,00 kn.

 

SITE MAP/ČESTA PITANJA
2012. Poliklinika Nola, 10000 Zagreb/ Sva prava pridržana. ISSN 1333-9923