Poliklinika Nola

Operacije vena

Danas postoji niz tehnika koje se primjenjuju u liječenju vena, a vrsta tehnike određuje se u konzultaciji s liječnikom. U ove metode ubrajamo sklerozaciju pjenom pod kontrolom ultrazvuka, unutarnju radiofrekventnu ili lasersku ablaciju vene ili modificiranu klasičnu kiruršku metodu liječenja.

Modificirana klasična operacija vena, unatoč brojnim novim tehnikama koje se danas koriste, i dalje je sa sigurnošću „zlatni standard” i sve ostale operativne i neoperativne metode vrednujemo u usporedbi s njom. Ova vrsta zahvata sastoji se od kirurškog uklanjanja oboljelih vena u lokalnoj, djelomičnoj ili općoj anesteziji. Operacija se provodi po principu minimalno invazivne kirurgije (švicarski model) i nema puno zajedničkog s metodama od prije 5, 10 ili 20 godina. Kod ove su metode i sami ožiljci, s obzirom na to da slijede linije kože, praktički nevidljivi čim izgube početnu crvenilost.

Prednost je ove metode potpuno izlječenje, a sama je operacija vrlo niskog rizika. Kod ove metode nema oštećenja limfnih puteva. Kako se ova modificirana klasična operacija pokazala kao „zlatni standard” kod rješavanja vena i s obzirom na to da pruža potpuno izlječenje, upravo se ta metoda kao operativna terapija provodi u Poliklinici Nola. Ako postoje proširene kapilare i manje proširene vene na nogama, nakon operacije pristupa se tretmanu skleroterapije.✫

SITE MAP/ČESTA PITANJA
2012. Poliklinika Nola, 10000 Zagreb/ Sva prava pridržana. ISSN 1333-9923