Poliklinika Nola

Kirurgija dojke

Operacija karcinoma dojke s rekonstrukcijom

Izbor je vaš!

Spoznaja o dijagnozi karcinoma dojke predstavlja težak trenutak u životu žene.

No zahvaljujući napretku medicine i medicinske tehnike danas postoje brojne mogućnosti u terapijskom pristupu.

Kada je rekonstrukcija dojke moguća?

Rekonstrukcija dojke moguća je u istom operacijskom zahvatu kada se odstranjuje tumor dojke, ili kasnije – tjednima ili godinama nakon operacije karcinoma dojke. Ovisno o metodi rekonstrukcije koja se koristi, katkad je potrebno učiniti i dodatne operacijske zahvate kako bi se postigao završni rezultat, no ženu se s time mora upoznati kod prvog razgovora. Drugi nekirurški oblici terapije, kao što su radioterapija i kemoterapija, utječu na određivanje termina rekonstrukcije.

Koje sve metode rekonstrukcije postoje?

Postoji više načina rekonstrukcije dojke, a ona se može izvršiti pomoću implantata ili vlastitim tkivom (mišićem). Način koji odaberete odrediti će se prvenstveno na temelju razgovora s kirurgom, ovisno o vašem zdravlju, o veličini i obliku dojke, o vašim željama, načinu života i stanju kože. S obzirom na to da više čimbenika utječe na izbor načina rekonstrukcije, svakoj ženi pristupa se individualno.

Rekonstrukcija dojke sa silikonskim implantatom

Od šezdesetih godina prošlog stoljeća milijuni žena u cijelom svijetu koriste silikonske implantate za rekonstrukciju ili povećanje dojki. Jedan je od takvih implantata The Natrelle Collection, proizvođača Allergan, koji se smatra vrhunskim implantatom.✫

SITE MAP/ČESTA PITANJA
2012. Poliklinika Nola, 10000 Zagreb/ Sva prava pridržana. ISSN 1333-9923